Sporto rėmimo fondo lėšos – Putinų mikrorajono lopšelių-darželių projektui „Judame. Augame. Sveikėjame“

Sporto rėmimo fondo lėšos – Putinų mikrorajono lopšelių-darželių projektui „Judame. Augame. Sveikėjame“

Rgs 6, 2021 Naujienos by admin

Siekti tikslo kartu tikrai buvo verta – Putinų mikrorajono lopšeliai-darželiai „Vyturėlis“, „Obelėlė“, „Šaltinėlis“, „Putinėlis“ gavo finansavimą ir pasirašė sutartį su Sporto rėmimo fondu projekto „Judame. Augame. Sveikėjame“ įgyvendinimui! Net 90 procentų išlaidų bus finansuojama iš Sporto rėmimo fondo lėšų. Bendras projekto „Judame. Augame. Sveikėjame“ biudžetas – 53 084,56 Eur.

Bendradarbiaudami šiame projekte lopšeliai-darželiai siekia, kad visi vaikai, lankantys Putinų mikrorajono lopšelius-darželius, turėtų vienodas galimybes sportuoti, nepriklausomai nuo dabartinės įstaigų lauko aplinkos ir aprūpinimo priemonėmis. Projekto metu ne tik planuojama įsigyti daug sportinei veiklai reikalingų priemonių bei įrangos – futbolo, krepšinio, žolės riedulio inventoriaus, paspirtukų, balansinių dviratukų, saugos šalmų ir pan., bet ir pagerinti mokytojų kompetencijas organizuoti aktyvią fizinę veiklą bei sporto renginius. Mokytojai kels fizinio ugdymo organizavimo kompetencijas, vaikai, nepaisant jų šeimų finansinių galimybių, reguliariai dalyvaus fizinio aktyvumo pratybose su fizinio ugdymo pedagogais. Taip pat numatomi švietėjiški renginiai, pirmiausia tėvams, siekiant suteikti naudingos informacijos, labiau įtraukti įstaigų bendruomenių tėvus į ugdymo procesą. Įdomūs, įtraukiantys, visai šeimai skirti renginiai ir švietėjiška veikla suformuoja teigiamą požiūrį į aktyvią fizinę veiklą, skatina prisiimti atsakomybę už savo ir savo vaikų gerą savijautą, sveikatą.

Į projekto veiklas bus tiesiogiai įtraukti visi lopšelių-darželių „Vyturėlis“, „Obelėlė“, „Šaltinėlis“, „Putinėlis“ ugdytiniai. Ankstyvajame amžiuje judėjimas yra natūralus vaiko poreikis, tik tą poreikį suaugusieji – tėvai, auklėtojai – dažnai užslopina ramindami ir drausmindami: nebėgiokit, ramiau, pamažu, atsargiai… Suprantama, nes vaikai labai daug laiko leidžia patalpose. Užtikrinus saugų, įdomų, lavinantį, grūdinantį buvimą lauke, būtų stiprinama ne tik sveikata, bet ir intelektiniai, protiniai vaikų gebėjimai, nes jų vystymasis susijęs su aktyvia veikla.

Projekte taip pat bus skatinama savanorystė – organizuojant švietėjiškas sveikatinimo veiklas bendruomenėms, įtraukiant sporto lyderius.

Lopšeliai-darželiai „Vyturėlis“, „Obelėlė“, „Šaltinėlis“, „Putinėlis“ turi ilgametes bendradarbiavimo tradicijas sporto ir sveikos gyvensenos ugdymo srityse. Nuoseklaus bendro darbo rezultatas – Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamas projektas „Judame. Augame. Sveikėjame“ ne tik suteiks vienodas starto galimybes vaikams, bet ir sustiprins šeimų bendruomeniškumo jausmą, nuties tiltus sėkmingam ugdymuisi mokykloje, įgalins augti, tobulėti visų ugdymo įstaigų bendruomenes.

Projektas „Judame. Augame. Sveikėjame“ startuoja 2021 m. rugsėjo 1 d.